Avresa med buss från Norrtälje för att borda Birka Gotland, Stockholm som avgår 17.00. Väl ombord checkar vi in i våra hytter för att redan vid fartygets avgång samlas för att äta en två-rätters middag i restaurang Salongen inkl. dryck. Efter middagen väntar smäktande pianotoner i seglarbaren eller vacker trubadursång. Och såklart är dansgolvet öppet. Skön stämning och magiska skärgårdsvyer på köpet!
Frukostbuffé. När morgonen gryr skymtar vi Visbys stolta siluett i fören. På Gotland finns massor att göra för både stora och små. Heldagsutflykten på Fårö är en populär tur, du kan läsa mer om alla bokningsbara utflykter på vår hemsida. Vi stannar kvar ända till 18.00 så det finns gott om tid att gå på strövtåg och hitta egna smultronställen i ett höstlugnt Visby. Väl ombord väntar en temabuffé som tar en på en kulinarisk resa genom Gotland och Östersjön.
Frukostbuffé. Dags för höstens höjdpunkt – Skördefesten på Åland. Upplev den magiska atmosfären på Ålands landsbygd och var med och hylla det åländska hantverket, maten och gemenskapen. Smaka på nybakat bröd, hemgjorda sylter och marmelader och njut av färska grönsaker direkt från åländska gårdar.
Skördefesten är verkligen hjärtat i den åländska matkulturen och en motor och vår levande landsbygd. Det är en unik möjlighet att uppleva livet på landet, lära känna dess lokala producenter och njuta av fantastisk mat baserade på det bästa råvarorna. Ombord sista kvällen väntar en dignande skaldjursbuffé.
Vi startar morgonen med en brunch. Resan tillbaka till Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. När vi angör Stadsgården på eftermiddagen har du hela kappsäcken full av upplevelser. Buss åter till Norrtälje.